logo_hois_white

Stressregulatie en veerkracht

Met dit programma dat ontwikkeld is door Hearmath ® Institute leer je met simpele, bewezen effectieve technieken om beter met stressvolle situaties om te gaan. Tijdens het volgen van het programma vraag ik je om de technieken regelmatig te oefenen, zodat je ermee bekend raakt en je ze als vanzelfsprekend in kunt gaan zetten.

Hiermee bouw je veerkracht op en kun je in stressvolle situaties toch helder na blijven denken, communiceren en beslissingen nemen.

Ben jij klaar voor:

 • Meer energie
 • Meer veerkracht
 • Meer emotionele balans
 • Betere focus
 • Meer rust in je hoofd

Hoe zien de sessies eruit:

 1. Het programma bestaat uit 7 sessies van ongeveer 1 uur. In die 7 sessies, waarbij we elke 2 weken een sessie plannen, begeleid ik je van bewustwording naar zelfregulatie en van stress naar focus, veerkracht en energie.
 2. We maken een duidelijke inventarisatie van waar je stressbronnen liggen en wat je juist veel energie geeft.
 3. Tijdens de sessies maak ik gebruik van biofeedbackapparatuur waarmee we de variaties in hartslagen meten (deze zijn een belangrijke indicator). Met de technieken trainen we om deze zo ‘coherent’ mogelijk te krijgen.
 4. We schromen niet om onprettige emoties aan te kijken en te doorvoelen.
 5. Wanneer je hartcoherentie bereikt, dan betekent dit dat je hart en brein optimaal met elkaar communiceren. Dit voelt als ‘in flow’ zijn, je hebt meer energie hebt, je staat meer in je kracht en je voelt je meer ‘in control’ over je gedachten, ook in stressvolle situaties.
 6. Je ontvangt een werkboek waarin je je doelen, je inzichten en je voortgang opschrijft. Dit is meteen een mooi naslagwerk.
 7. Voorafgaand en na het programma ontvang je een vragenlijst om jouw persoonlijke effectiviteit van het programma te meten.
 8. Het programma is bij voorkeur op locatie, maar kan ook online plaatsvinden.